Vivir en

Santa Susanna


Vista de l'Església de Santa Susanna
Plaça de l'Ajuntament de Santa Susanna
Zona de cultiu a Santa Susanna
Petita ermita a Santa Susanna
Platja de Santa Susanna
Paseig junt a la platja de Santa Susanna
Vista de l'Església de Santa Susanna
Plaça de l'Ajuntament de Santa Susanna
Zona de cultiu a Santa Susanna
Petita ermita a Santa Susanna
Platja de Santa Susanna
Paseig junt a la platja de Santa Susanna

Información básica

  • Habitantes: 3.381
  • Superfície: 12,60 km2
  • Altitud: 10 m.
  • Densidad: 268 h/km2

Comunicaciones

  • C-1 Renfe
  • A Barcelona, Girona i altres poblacions
  • C-32 / N-II Distancia a Barcelona 60 Km. a Girona 46 Km. i a Mataró 26 Km.

SITUACIÓ

 

Santa Susanna és una petita població situada entre Pineda i Malgrat de Mar. Amb una altitud de 10 m i una extensió que supera els 12 km2, té un immillorable accés mitjançant la N-II, com la resta dels pobles de la costa, així com la C-32, a més de l’habitual línia de trens.

 

CULTURA I SOCIETAT

 

Aquest poble constitueix el paradigma del qual molts autors han escrit sobre el Maresme: una terra antiga de conreu que es modernitza, a poc a poc, gràcies al turisme. A la part alta del poble, doncs, congregat al voltant de l’església del mateix nom que el poble, trobem el nucli antic, l’agricultor. A la part de la platja hi ha la zona turística, on s’ubiquen els hotels i càmpings que té la població. També en aquesta zona trobem un passeig marítim amplíssim i de creació recent, que dinamitza tota la zona litoral de Santa Susanna. Aquest passeig i la platja s’uneixen amb la veïna Malgrat de Mar. Aquest fet recorda els temps en què Santa Susanna depenia de Malgrat, fins al 1881.

 

Durant anys aquest poble ha estat innovador pel que fa a les tècniques d’hivernacles i flors ornamentals, en un esforç dels agricultors de modernitzar-se. Santa Susanna és un dels pobles on l’agricultura encara constitueix una activitat important. Pel que fa a l’aspecte cultural, hem de referir-nos a l’arqueologia com a fons cultural del poble. Trobem diverses torres de guaita, com la de Sant Isidre i la de Can Raters, que pren el seu nom d’una de les més importants famílies que hi van viure. Can Raters s’ha convertit en un centre cultural i artístic. És indispensable la visita de l’ermita de la Verge de Gràcia, situada al cim del Montnegre, i que dóna pas al famós Parc Natural de la Font del Boter, on trobem la font homònima.

 

Respecte a festes i celebracions, Santa Susanna té gran tradició en balls de rotllanes, concursos de pessebres i altres activitats. Les festes del poble són l’11 d’agost, per Santa Susanna, i l’altra el 15 de maig, Sant Isidre.