Maresme's Townships

The Maresme

Living in

Dosrius


Vista de Dosrius
Vista amb el campanat de l'Església de Dosrius
Porta de l'Església de Dosrius
Carrer al centre urbà de Dosrius
Carrer al centre urbà de Dosrius
Vista de Dosrius
Vista de Dosrius
Vista amb el campanat de l'Església de Dosrius
Porta de l'Església de Dosrius
Carrer al centre urbà de Dosrius
Carrer al centre urbà de Dosrius
Vista de Dosrius

Basic information

  • Population: 5.123
  • Space: 40,70 km2
  • Altitude: 147 m.
  • Density: 126 h/km2

Communications

  • C-1 Renfe (Mataró)
  • To Barcelona, Mataró and other cities
  • C-32 C-31 C-60 To Barcelona 39 Km. (24 Miles) and to Mataró 13 Km. (8 Miles)

Towns Nearby

SITUACIÓ

 

A una altitud de 147 metres per sobre el nivell del mar, i amb 40 Km2 de terme municipal és, juntament amb Tordera, el terme més extens, dels quals un 80% és vegetació.

 

Elements importants són la serra del Corredor i del Far, que configuren el paisatge del poble juntament amb la riera d’Argentona. Així doncs, Dosrius ofereix oportunitats en quant a ubicació industrial, però també en residències per a gent que busqui tranquil•litat.

 

HISTORIA

 

Dosrius té el seu origen en uns aiguamolls (anteriorment Estany de Dosrius), que van ser dessecats l’any 1872 a causa d’unes obres de captació d’aigua. Durant anys, Dosrius va subministrar aigua a Barcelona. El nom del poble prové, com en tants casos, de l’orografia local, en concret de les rieres del Far i de Canyamars, que baixen formant “dos rius”, per més tard convertir-se en la riera d’Argentona.

 

Després de proveir d’aigua a Barcelona, Dosrius va basar la seva economia en els recursos forestals, els conreus i l’extracció de pedres (pedreres). En els darrers temps, Dosrius, juntament amb Òrrius s’han convertit amb un centre d’estiueig i descans per als habitants del Maresme. De fet, la seva població es pot triplicar en els mesos de vacances.

 

De visita obligada és la Torre de l’Aigua, vestigi de l’època on l’aigua era el màxim bé de Dosrius. Aquesta torre era l’indret des d’on el vigia dirigia les obres de conducció de l’aigua fins a Barcelona.

 

SOCIETAT I CULTURA

 

Dosrius té aires residencials, tot i que moltes empreses hi han ubicat les seves indústries. És per això que el primer que troba el visitant de Dosrius és el polígon industrial. No obstant, Dosrius és una localitat coneguda per la seva tranquil•litat i placidesa.

 

La població celebra les seves festes locals el 24 de març i el 26 d’agost.